Savas hamlasztas blog kep1

Savas hámlasztás otthon

 

Nagy „divatnak” örvend az utóbbi időben az otthoni savas hámlasztás, vagy más néven peeling. Kozmetikusként viszont elengedhetetlennek tartom, hogy kicsit beszéljünk erről bővebben, mert nem kis felelőséggel jár ezek használata.

Ebben a bejegyzésben választ kaphatsz arra, hogy minek is kell hámlasztani? Mik azok a hámlasztók? Mire jó? Kinek ajánlott? Veszélyes e? Mi az AHA, BHA, PHA? Mit kell róla feltétlen tudnod, mielőtt kipróbálnád?

Személy szerint kicsit vegyes érzéseim vannak a dologgal kapcsolatban, részben a kozmetikus munkáját is megkönnyítheti, ha a vendég otthon is rendszeresen ápolja bőrét helyesen, másrészt viszont a helytelen használat nagyobb kárt okozhat, mint hasznot. Ezért úgy érzem mindenképp meg kell osztanom veletek néhány alapvető dolgot, hogy ne tartozzatok azok közé, akiknek kárt tehet az egészségében a helytelen kozmetikumok használata.

Az általános tudnivalókon kívül pedig 2 konkrét márkára is ki fogok térni, amiket én is kipróbáltam már, ezek a híres influencerek által felkapott The Ordinary termékei, amik otthoni használatra lettek kitalálva, illetve a nálam is elérhető orvos-kozmetikai savas hámlasztók, a MCCM Mesosystem professzionális termékei, amik kifejezetten kúrában alkalmazhatók csakis késő ősztől kora tavaszig.

Összehasonlításképp is jól látható majd, hogy mi a különbség egy szakemberek által használható és egy lakossági felhasználásra való savas termék között.

Az első és legfontosabb, amit már most elmondok mielőtt belekezdenék a részletekbe:

„Egy online tanácsadás nem fog helyettesíteni egy szakember által megállapított diagnosztikát sem, a személyes találkozó elengedhetetlen a pontos bőrtípus megállapításához!!!

I. rész: Miért hámlasztunk?

Savas hamlasztas blog kep2

Miért fontos a bőr rendszeres hámlasztása?

A bőr szarusejtjei 27-30 naponta megújulnak. Az elhalt hámsejtek leválnak – de nem mindig tudnak maguktól lehámlani (pl. a szeborreás bőr faggyúrétegébe beleragadhatnak a leválni készülő halott hámsejtek, ami a bőr megvastagodásához vezethet, és ami természetesen további problémákat szül, pl. aknét és gyulladásokat). Ha nem tökéletes tehát a leválás folyamata, a bőr fakó, szürkés színű, durva tapintásúvá válik, és bármit kenünk rá, az nem fog tudni beszívódni.

A beszívódás eleve kényes dolog, de az elhalt szarurétegen pláne nem fog semmilyen hatóanyag sem a bőrbe jutni, hiába költöttél súlyos pénzeket csodaszérumokra. Persze a túlhámlasztás sem jó, mert megbolygatja a bőr természetes védelmi rétegét, és ugyanúgy problémákhoz vezethet, mint a hámlasztás hiánya. Ezért fontos tudni, hogy miből mennyit és hogyan érdemes használni.
A hámlasztásnak 3 típusa van, a mechanikai, a biológiai, és a kémiai.

Egy következő bejegyzésben megtudhatjátok részletesen mi a különbség közöttük, és pontosan mit takarnak.

Kövess Engem

rolam1 resized

Ha a holisztikus szemléletű luxus szépségápolás és professzionális smink elnyerte tetszésed, kövesd munkásságom a közösségi oldalakon is.

Horvath Melitta Pro Certificate Esztetika Make Up
INGLOT sminkverseny oklevel
INGLOT sminkverseny oklevel2