Savas hamlasztas blog kep1

Savas hámlasztás otthon II.

 

Nem szeretnék a kémiába nagyon mélyen belemenni, csak alapvető általános iskolás ismeretek fognak kelleni, mert szeretném, ha értenétek a lényeget, így a lehető legegyszerűbben próbálom meg leírni, ezzel is segítséget szeretnék nyújtani, hogy ne okozzatok magatokban kárt, és helyesen használjátok a termékeket, ha már tényleg bárki számára elérhetők.

II. rész:

Általánosságában a savakról

Savas hamlasztas blog kep3

Sokszor előfordul, hogy a termék kap rossz véleményt, pedig a helytelen használattal volt gond, nem a termékkel.
A bőr általában 27-30 nap alatt teljesen megújul. Az elhalt hámsejtek maguktól leválnak, és átadják a helyüket a friss, egészséges sejteknek. Ez a folyamat azonban idővel lelassul, hiszen a genetika és az öregedés nagyban befolyásolja ezt a folyamatot. Ebben nyújthatnak segítséget a különféle savas hámlasztók, amelyeknek köszönhetően ismételten felgyorsul a hámlás folyamata.

Amit a savakról tudnod kell…

 

A savaknak sokféle csoportosítása van, első körben, a hámoldó és a hámképző savak szemszögéből nézzük. Gyakorlatilag ezt a két jelzőt minden savra el lehet mondani, ezeket csak a koncentráció (az az a pH érték) határozza meg, hogy egy sav hámoldó vagy hámképző-e. Tehát logikus, hogy egy sav minél erősebb, annál inkább oldja a hámréteget, és a kisebb koncentrációjú savak hámképző hatásúak. A hámképzés azt jelenti, hogy a sav a mélyebb rétegekbe felszívódva a bőrben serkenti a bazális sejteket (a bőr 5 alrétegéből a legalsót) a gyorsabb osztódásra, így gyorsabban megújul a bőr többek között, és a bőrben felhalmozódott faggyút, pigmentszemcséket elkezdi felfelé tolni a bőrfelszín felé, ahol, ha kombinált savat használunk, egyszerre hámoldó és hámképző tulajdonságai is lehetnek, így kívül belül meg tudjuk újítani a bőrünket.

Mire jók a savak?

Szeborreás (pattanásos, miteszeres) bőr kezelésében, hám megvastagodás ellen (tehát “arcradírként” minden bőrtípusra, hisz az elhalt hámsejtek leválási sebessége folyamatosan csökken a kor előrehaladtával), frissít, tonizál, pórusösszehúzó, fertőtlenítő, ránctalanító, halványító. A legfontosabb kiegészítésként pedig az, hogy

minden esetben kell fényvédőt használni minden nap, akár kint, akár irodában tartózkodsz,

és azt napközben is rendszeresen kenni, hisz a bőr védekezőképessége csökken, így napkárosodást is okozhat (pigmentfoltok), ha nem figyelünk erre oda.

 

Kövess Engem

rolam1 resized

Ha a holisztikus szemléletű luxus szépségápolás és professzionális smink elnyerte tetszésed, kövesd munkásságom a közösségi oldalakon is.

Horvath Melitta Pro Certificate Esztetika Make Up
INGLOT sminkverseny oklevel
INGLOT sminkverseny oklevel2