Savas hamlasztas blog kep8

Független tesztelésem eredménye:

A The Ordinary AHA 30% + BHA 2% Peeling Solution

Ránézésre nagyon félelmetesnek tűnhet ilyen százalék mellett, de ahogy megírtam itt és már a @holisticbeautyandmakeup oldalán is instagramon, nem a % a fontos, hanem a pH érték. (pH skála: 0-14-ig tart ha még emlékeztek kémiaóráról, a 7 a semleges, 6-tól lefelé savas, 8-tól lúgos kémhatású, lakmuszpapírral mértük suliban) Kezdjük az elején: A bőrünk pH értéke enyhén savas 4,7 és 5,75 között van, tehát az Ordinary ezen sava egy mechanikai peelinget (pl. kávézaccos-cukros-magőreményes vagy akármilyen darabos arcradírt) kiválóan helyettesít annak, akinek nincs egyéni érzékenysége, és tudja mit csinál, és a megfelelő bőrtípusra használja. Mondok egy példát, hogy értsd, ha esetleg nem olvastad volna a fentiekben:
A The Ordinary 30% AHA (glikolsav) és 2% BHA-t (szalicilsav és tejsav) tartalmaz, aminek a pH értéke összességében 3,6 a termékben.

A Mesosystem professzionális orvos-kozmetikai savai közül a 20%-os szalicilsav (ez egy BHA sav) már 1,8-as pH-val rendelkezik, ami maximum 4 percig maradhat fent az arcon, és erősen lemezes hámlást okoz, a 4. perc elteltével olyan bőrréteg távozik, mint egy lehúzható maszk. 6 hetente kizárólag orvos vagy kozmetikus végezheti a kezelést a megfelelő bőrtípusra, utóápolással és szigorú szabályokkal, és vízzel is lemosni tilos, mivel a víz reakcióba lép a savval, és kezelés közben brutális égető érzést tapasztalunk (én imádtam de kegyetlen volt). Vagy egy Azaleinsav, ami 25%-os, viszont a pH-ja 3,5-ös, megközelíti az Ordinary értékeit. Minél alacsonyabb a pH érték, annál erősebb a hatása. Mint láthatjátok a leírásban az Ordinary esetében langyos vízzel kell lemosni, számomra ez is mutatja, hogy azért nem egy veszedelmes dologról beszélünk (az ÉN ESETEMBEN mivel nekem már edzett az arcbőröm és ismerem a reakcióit, illetve nincs érzékenységem). Na és akkor itt jön az amivel én egyáltalán nem értek egyet. Több blogger is van, akiknél láttam, hogy hirdetik, hogy mennyire szuper cucc, (és tényleg az), de

aki a saját bőrtípusát sem tudja megállapítani, szerintem azért illene egy kozmetikust vagy bőrgyógyászt meglátogatnia,

mielőtt bármibe belekezd a bőrét illetően, és még nagyobb károkat okoz saját magán helytelen használattal.

Tehát az én tapasztalatom a következő: Vékony rétegben LEGYEZŐECSETTEL vittem fel kihagyva a szem körüli részeket. (a vloggerek töményen, vastagon vitték fel videóikban kézzel, ami szerintem megint csak hibás, mert felesleges pocsékolás, plusz a kezedet gondolom nem szeretnéd hámlasztani) 

Nem tudtam hogyan fog a bőröm elsőre reagálni, ezért úgy döntöttem, max. 3-4 percet hagyom fent, és hetente-kéthetente egyszer majd emelem az időt 1-2 perccel fokozatosan, amíg a bőröm hozzászokik. Na erre nem volt szükség, mert CSAK abban a pillanatban éreztem csak egy picurka csipkedést, amíg felvittem a bőrömre és onnan már tudtam, hogy a 10 perc mehet… ezt az időt minden fájdalom és rossz érzés nélkül tűrte a bőröm. Lemosást követően enyhe ( de tényleg nagyon enyhe) bőrpír volt az arcomon. Ezután tápláltam a kombinált korpásszeboreás-felszíni vízhiányos bőröm egy The Ordinary Aminosavas + B5 vitaminos vízkönnyed szérummal, majd beszívódást követően felvittem az Adrienne Feller Hyaluron szérumomat, ami segít többek közt megkötni a vizet a bőrben, ami az én esetemben is nagyon fontos, hisz hiába van túl sok faggyú a bőrömön, a láthatatlan vízleadás és a bőrfelszíni hidrofil lipid (az a zsíros emulzió, ami pl. védi a bőrünket a kórokozóktól) normál funkciójának felborulása miatt ebből nekem is hiányom van, plusz a kor előrehaladtával mindenkinek egyre inkább csökken a hidratáltsága (sajnos ). Emellett még használható pattanásos bőrűeknek hidratáló zselékrém, otthoni savazás és a szérumok után, amit én magamnak és a vendégeimnek egyénre szabva szoktam elkészíteni a kozmetikában az Adrienne Feller termékcsaládból, hisz a hozzákevert fitoesszenciáknak köszönhetően a lelki problémák oldásában is segít-egyik a másik nélkül nem működik.

Másnap reggel örömmel néztem a tükörbe,

a gyulladásaimat gyönyörűen lehúzta, szebb lett az arcom, és ezt az előtte-utána fotóim is megerősítették. Azonban van egy nagyon fontos dolog, amiről nem szabad megfeledkezni! Májust írunk, a nap egyre többet és egyre erősebben süt, így fokozott figyelmet kell fordítani a fényvédelemre, ha csak nem szeretnénk pigmentfoltokat a bőrünkre és védelem nélkül hagyni…

Tavaszi borproblemak blog

A savas hámlasztások után…

A savas hámlasztások után a bőr védekezőképessége csökken, de egyébként is oda kell figyelni mindig a tudatos fényvédelemre, így a kis kezelésem végén az utolsó lépésben a Paula’s Choice 30 faktoros fizikai fényvédős (cink-oxidos) krémét használtam (mert ez volt itthon :D), ami egy fizikai fényvédő, ami azt jelenti, hogy a benne található számunkra láthatatlan szemcsék visszaverik a napfényt. Egyébként jobban ajánlom az 50 faktoros verziót bármilyen márka legyen is az, mert alaposabban megszűrik a káros sugarakat.

Tehát összességében én nagyon elégedett vagyok a végeredménnyel! Emellett megrendeltem és használom már egy jó pár napja a The Ordinary Glikolsavas tonerét, aminek 3,6 szintén a pH-ja, viszont ez BHA sav, aminek teljesen más funkciója van, hisz ez nem lemosható, a bőr mélyebb rétegeiben beszívódva fejti ki hatását, mert egy zsírban oldódó sav, és nem nyújt azonnali megoldást, ez inkább egy hosszútávó befektetés, ami tisztítja és összehúzza a pórusokat, segíti a sejteket a megújulásban, enyhíti a pigmentfoltokat, csökkenti a kisebb ráncokat, javítja a kollagén termelődését, csökkenti a pattanások kialakulását. Így én a kettőt kombináltan fogom használni, valószínűleg heti-kétheti rendszerességgel az erősebbet, a fényvédelemre kifejezetten odafigyelve.

Az AHA savas hámlasztás után viszont napokig tényleg óránként kell kenni 50 faktoros krémmel a kezelt terültet, szoli TILOS, és ha lehet kerülni a közvetlen napsugárzást is a hámlasztást követő egy hétben. Ez igaz arra is, aki irodában dolgozik. Ha ki akarjátok próbálni az Ordinary 30%-os hámlasztóját, mindenképp vegyétek figyelembe egyéni érzékenységeteket, allergiás vagy e a szalicilsavra vagy Aszpirinre (mert hogy ez is kizáró ok a használatára) milyen a bőrtípusod, használtál-e már savat, van e bármilyen egyéb bőrelváltozás a kezelendő felületen?

Ha kérdésetek van, keressetek bizalommal!

Én kozmetikusként örülök is, meg nem is ennek a savnak,

mert nagyon szuper, hogy ennyi figyelmet fordítanak már az arcápolási rutin kialakítására, ami a helyes használat mellett segíti a kozmetikus munkáját is kiegészítésként, viszont kevés az információ a termék mellé, és a tudás is azokban, akik tényleg csak influencerek hatására veszik meg ezt a terméket, és a felelőség innentől mindenkinek a saját kezében van…

Remélem tudtam kicsit segíteni ezekkel az infókkal nektek! Ősztől pedig mindenkit várok szeretettel a komolyabb savas kezelésekre, amik mindenre IS megoldást nyújtanak a legérzékenyebbtől, a rosaceás bőrön át, a legdurvább bőrökig, ezer féle savval, olyan, ami brutál csíp, és olyan is amit nem is érzel hogy tettem rád valamit. Hatalmas a választék, a végeredmény pedig garantált (ha te is betartod az otthoni ápolási utasításokat mellette).

Mielőtt belevágnál az otthoni rutin kialakításában, ne az internetről tájékozódj, hanem keress fel egy szakembert, aki egy konzultáció alkalmával diagnosztizálja a bőröd objektív és szubjektív tüneteit, mert az interneten megállapított szakszerűtlen és helytelen diagnosztizálásnak helye nincs a szépségiparban! Emellett rengeteg információ NEM áll rendelkezésre, hogy megfelelő és biztos döntést tudj hozni a bőröd otthoni ápolását illetően. A felelősség kizárólag a TIÉD!

Kövess Engem

rolam1 resized

Ha a holisztikus szemléletű luxus szépségápolás és professzionális smink elnyerte tetszésed, kövesd munkásságom a közösségi oldalakon is.

Horvath Melitta Pro Certificate Esztetika Make Up
INGLOT sminkverseny oklevel
INGLOT sminkverseny oklevel2