IMG 4217

Arcmasszázs

Miért van rá szükségem?

Amióta létezik a kozmetikai ipar, nem fordítanak kellő figyelmet a masszázs fontosságára, hisz ez egyértelműen nem érné meg a különböző cégeknek, ha az amberek tudatában lennének annak, milyen csodákat lehet elérni vele az anti-aging területén anélkül, hogy vagyonokat dobálnánk ki a szemétbe.  Az emberek többsége a különböző termékektől várja a fiatalító csodahatást, vagy gépi kezelésekkel próbálkoznak a modern vívmányok korában, remélve a gyorsabb és látványosabb eredményt. Sajnos legtöbbször ezek agresszív kémiai összetevők, melyek hosszútávon mérgekként hatnak a testre. Ilyen pl a botox is, ami köztudottan idegméreg. 

 

IMG 4223

A gépi kezeléseket legfőképpen kiegészítésként érdemes használni, ha valami tényleg ragaszkodik hozzá. (Én azonban még mindig a kéz gyógyító erejében, és speciális masszázsok fiatalító hatásában hiszek. 🙂 Az egyik tanárom bizony jól mondta anno: A kozmetikai ipar egy hitvilág: mindenki másban hisz.)
De mit is kell tudni a masszázsról?
A masszázs az egyik legősibb gyógymódok egyike és jelentősége a fiatalság megőrzésében is nagy szerepet játszik. Számos masszázsfajta létezik különböző problémák kiküszöbölésére, terápiás kezelésekre.
 Valójában teljesen logikus, miért is lenne fontos NAPI szinten alkalmazni az arcmasszázst. Nylván nem életszerű minden nap beugrani egy masszázsra a kozmetikába, de minimum 1-2  hetente, legalább egyszer már nagyon látványos eredményeket lehet elérni a rendszeres alkalmazásával. A legtöbb kozmetikában van erre lehetőség, ahol csak tényleg egy rövid kezelés erejéig teszünk látogatást, nem kell tízezreket otthagyni, a hatás mégis garantált. (Nálam ez a masszázs, melyek kifejezetten intenzív anti-aging hatású, és csak egy rövid masszázsból áll: Up&Up minilifting kezelés. Minden más kezelésnek ezen felül rendkívül szerteágazó, léálekreható hatása is van, különböző hatóanyagokkal töltöm fel a bőröd.)
Ezen kívül pedig szívből ajánlom Anfisha Beauty online tanfolyamát, ahol te is megtanulhatod, hogyan segítheted kozmetikusod munkáját is otthonról, és hogyan érhetsz el mégjobb eredményeket az öregedési folyamatok késleltetésében. A két dolog csodálatosan kiegészíti egymást, hisz mint írtam, senkinek sincs lehetősége naponta kozmetikába járni, azonban minden nap tudsz magadra 10 percet szánni a tükör előtt, emellett pedig csodálatos érzés eljárni legalább 2-4 hetente a kozmetikusodhoz kikpacsolódni, relaxálni,  és feltölteni a bőrünket olyan professzionális anyagokkal, melyek természetes formában már hiányosak az öregedés előrehaladtával. Érdemes minnél természetesebb hatóanyagokból álló termékcsaládot választani, hisz a test nem felejt! A jót is meghálálja, de a rosszat sem felejti.
 

IMG 4212

„Arcplasztika” kés nélkül

Mégis hogyan lehetséges a bőrünkön keresztül ilyen látványosan hatni az izmokra?
Mivel kezdődnek az öregedési folyamatok? Elsősorban az idő előrehaladtával romlanak a sejtek anyagcserefolyamati, nem tudnak olyan gyorsan és hatékonyan megújulni, majd leválni az elhalt sejtek, amik további problémákhoz fognak vezetni, mint pl a szaruképzési rendellenességek, csökken a víz és a faggyúmirigyek sem olyan tempóban működnek már, mint korábban. Az izmok pedig fokozatosan letapadnak, sorvadásnak indulnak.
Gondoljunk csak bele… Ha testünk más részeit sem edzük megfelelően és elég sűrűn, előbb utóbb eltunyulnak, az izmok gyengévé válnak, veszítenek tartásukból, tónusukbúl, egyre jobban megterhelő lesz azon részeink mozgatása, veszítenek erejükből, amit nem valami csodakrém fog megoldani. Így van ez az arcunkkal is, ami az öregedés jeleit fogja mutatni ebben az esetben számunkra. Sajnos könnyebben és előbb indul látványosan lefelé ezen a lejtőn az arc izomzata, amin a gravitáció sem segít, hiszen, ha nem fordítunk kellő figyelmet a masszázs fontosságára, előbb utóbb nem marad más mozgásforma számára, csak a beszéd és a mimikák, amik már az izmok fejlődéséhez vagy szintentartásához kevésnek bizonyulnak majd.

Az izmok csoportosan működnek, ezek a társizmok, amik egymás munkáját segítik, és más izmok ellensúlyozzák egymás működését.”

 

Az arc izomzata szorosan összefügg az idegrendszerrel is, csökkenti a feszültséget az izmokban, ezért hat nyugtatóan. A masszázs keltette impulzusok az izmokban található vérerek kitágulását eredményezi, ami az anyagcserefolyamatokra van pozitív hatással, javul az oxigén és tápanyag ellátás, és a méreganyagok távozása.
A kozmetikai masszázsfogásokkal különböző területeken tudunk különböző hatásokat elérni, mint például a várbőságfokozás, izomtónus fokozás, izomlazító, nyugtató hatás, anyagcserefolyamatok fokozása, fájdalomcsökkentés. Fokozódik a hámképzés, ami a hám ellenálló képességét is javítja, de lősegti az elhalt hámsejtek leválását is. A faggyúmirigyek által termelt faggyú ürülésére is hatással van, így az folyamatos lesz, csökken a komedóképzősés (miteszer vagy pattanás) lehetősége is. A bőr hőmérsékletének emelkedése, melyet az érintés és a dörzsölő mozdulatok váltanak ki, segítik a hatóanyag felszívódást is, ezzel javul a bőr hidratáltsága, mely selymes tapintásúvá válik.

Mikor érdemes belekezdeni a rendszeres alkalmazásába, kinek ajánlott?

-ha még nem szembeötlőek az öregedési folyamatok, az izomtónus még  jó állapotban van, nincsenek mély ráncok
-száraz bőr esetén, hisz a masszázskrémmel pótolhatjuk a bőr hiányzó zsíranyagait
-az őszi és téli időszakban jelentkező passzív vérbőség fokozására is kiváló megoldás
-öregedés késleltetésésre
-felfrissülés, pihenés, relaxáció, kikapcsolódásként bárkinek ajánlott, akinél az ellenjavallatok nem állnak fenn ( lásd lent)
Vannak esetek, amikor sajnos nem masszírozhatunk, ilyenek a:
-bőrbetegségek, gyulladásos folyamatok, aknés bőr, pajzsmirigytúltengés, magas vérnyomás, szívbetegség
-illetve pubertáskorúakat nem maszírozunk a gyulladásos folyamatok miatt

 

Az arc változása a kor előrehaladtával

IMG 4213

Kövess Engem

rolam1 resized

Ha a holisztikus szemléletű luxus szépségápolás és professzionális smink elnyerte tetszésed, kövesd munkásságom a közösségi oldalakon is.

Horvath Melitta Pro Certificate Esztetika Make Up
INGLOT sminkverseny oklevel
INGLOT sminkverseny oklevel2