Savas hamlasztas blog kep6

Arc-diagnosztika

 

Kozmetikus tanulóként a gyakorlati órákon mindenki legfőbb feladata megtanulni behatárolni a vendégek bőrtípusát amit 2 éven át gyakorlunk. Bizony, 2 éven át! Ez nem könnyű feladat, hisz számtalan tünet van, amik igen alapos tudás után megállapíthatók csak, és orvosi, illetve bőrgyógyászati alapismeretekre épülnek, egészen a sejttantól kiindulva.

Miért van rá szükség?

Egy kozmetikai diagnosztika 3 részből áll, melyeket mi objektív és szubjektív tüneteknek hívunk:

1. A kozmetikus célirányos kérdéseket tesz fel a vendégének
2. látás és TAPINTÁS alapján megállapítja a bőrtípust
3. összegzi az elmondottak és a látottak alapján, hogy mi a legjobb kezelés és bőrápolási rutin a vendégnek.

 

„lelki szemszögből is vizsgálom a bőrt”

Nagyon sok kozmetikus már nem fordít erre a részre kellő figyelmet, azonban én egy elég sokrétű kérdéssort állítottam össze minden hozzám érkező vendég számára, amit első alkalommal ejtünk meg, mert én lelki szemszögből is vizsgálom a bőrt, illetve naplót is vezetek a bőrük állapotáról, hogy figyelemmel tudjam kísérni a változásokat.

A célirányos kérdések több részt is vizsgálnak: pl. az otthoni ápolási szokásokat, általános egészségügyi állapotot, a korod is fontos (hisz minden korosztály más hatóanyagokat igényel), allergiára utaló hajlamot, ha gépeket használ valaki, akkor rengeteg kizáró ok van, amiket szintén előre egyeztetni kell, vagy pl. vannak e hormonális problémáid, pajzsmirigy vagy bármilyen működési zavar, és ez csak néhány kérdés. Ezeket azért kell átbeszélni, mert rengeteg dolog van egymással összefüggésben, amik okozhatnak tüneteket a bőrödön.

A látás és tapintás során megvizsgálják bőröd színét, víztartalmát, zsírtartalmát, pórusaid állapotát, faggyúműködésed mértékét és a faggyú minőségét, esetleges pattanásaid fájtját, bőröd anyagcseréjének működését, anyajegyeid állapotát, pigmentrendellenességeket, egyéb elváltozásokat, hegeket, sérüléseket, bőröd rugalmasságát, festékképzési rendellenességeket, szőrnövési rendellenességeket stb. valahogy úgy, ahogy a képen is látod.

Mi a diagnosztikán belül többfajta osztályozást is végzünk: vannak elsődleges és másodlagos elemi elváltozások, szerzett és veleszületett kozmetikai hibák.

Az első és másodlagos elváltozások közé tartozó tüneteket ugyan úgy vizsgáljuk, ahogy a bőrgyógyászok, a különbség abban van, hogy mi csak felismerjük, de NEM kezeljük azt, ami nem a mi hatáskörünk alá tartozik, de baj esetén tudjuk javasolni, hová fordulj kivizsgáltatni az adott problémát. Tehát ebből láthatod, hogy egy bőrdiagnosztizálás nem csupán abból áll, hogy megmondják neked, hogy te “normál” bőrrel rendelkezel-e, vagy kombinálttal. NA és akkor most a bőrdiagnosztizálás egyik legfontosabb gondolata:

A kozmetikában normál bőr nem létezik a felnőttek világában!

Normál bőre egy gyereknek van kb. 5 éves korig, amikor minden patikán működik úgy, ahogy az a nagykönyvben meg van írva. Írni fogok a bőrtípusokról is, hogy értsétek majd miért írtam le ezt a tévhitet (mikor a drogériákban vagyok és látom, hogy ki van írva “normás bőrre” való krém, hát ki tudnám tépni a hajam!) 😂🙄.
Remélem most már értitek, miért NEM SZABAD BEFIZETNI AZ ONLINE TANÁCSADÁSRA! Sosem fog helyettesíteni egy valódi diagnosztizálást, ahol a tapintással való vizsgálat ELENGEDHETETLEN RÉSZE a bőrtípus megállapításának!!!

Arcdiagnosztika másképp

Savas hamlasztas blog kep7

Az előző részben leírtam Nektek, mit takar a hagyományos kozmetikai diagnosztika, most azonban szeretnék egy másik szemszögből mesélni.

„Hosszú ideje tudom, hogy minden bőrünkön megjelenő problémának lelki oka van”

és többnek látom a kozmetikus szakmát, mint a vegyipart kiszolgáló professzionális kozmetikai cégek protokollját követő betanított munkát, és hiszek az érintés erejében.

Ezért tettem le a voksom Feller Adrienne által létrehozott akadémia mellett, ahol erről tanulhatnak is a kozmetikusok, és az 5 elemre épülve alakította ki Adrienn ehhez minden professzionális kozmetikai termékét. Testünk és lelkünk állapota egyszerűen elválaszthatatlan egymástól. Ami ez alól KIVÉTEL, de tünetekként jelennek meg bőrünkön, azok a helytelen táplálkozás, mérgezés, külső és vegyi hatások- ezek nem lelki állapottól függenek!

Megtanulhattam olyan szemszögből vizsgálni vendégeimet, amit egyetlen kozmetikában sem csinálnak: komplexen nézni az adott lelki állapotot a bőr tüneteivel. Később jobban elmélyülve a témában előadásokat hallgattam a Germán Gyógy tudományról, ami részletesebben is foglalkozik ezzel. Egy német orvos rájött saját tragédiájának köszönhetően, hogy minden lelki blokk, konfliktus, fel nem dolgozott élmény meg fog jelenni bőrünkön, testünkön, szerveinkben.

Bőrünk az idegrendszer kifordított mása!

A Germán Gyógy tudomány elve szerint NINCS GYÓGYÍTHATATLAN BETEGSÉG, CSAK GYÓGYÍTHATATLAN BETEG. Mindenki képes meggyógyítani önmagát, azonban az Adrienne Feller termékek ebben tudnak fizikai szinten is segítséget nyújtani az illóolajok és a természet kincseinek köszönhetően, hogy a feldolgozás útját segítse a kozmetikai kezelés is.

Én Adrienne Feller Szépségterapeutaként a diagnosztizálás során figyelembe veszem, és alapul veszem az arcdiagnosztika-fiziognómia ősrégi tudományát, ennek segítségével megtekintem arcod vonásait, arcod berendezését, bőrödön lévő elszíneződéseket, ráncokat, duzzanatokat, melyek nekem mesélnek tulajdonságaidról, hisz arcvonásainkban megjelennek erősségeink, gyengeségeink, jelenlegi és hosszan tartó érzelmi állapotunk. Azonban fontos tudnod, alapfilozófiánk, hogy tartózkodunk mindenféle diagnosztizálástól, ami ezt a részt illeti, az arcon és testen lévő jeleket CSAK FIGYELEMBE VESSZÜK a megfelelő termékek és kezelési módok kiválasztásához.
Az 5 elemre épülő termékeknek köszönhetően pedig egyedi krémeket készítek vendégeimnek, hogy a tökéletes kombináció segítse teste és lelke szépülését.

Kövess Engem

rolam1 resized

Ha a holisztikus szemléletű luxus szépségápolás és professzionális smink elnyerte tetszésed, kövesd munkásságom a közösségi oldalakon is.

Horvath Melitta Pro Certificate Esztetika Make Up
INGLOT sminkverseny oklevel
INGLOT sminkverseny oklevel2