Tavaszi borproblemak blog

Tavaszi Bőrproblémák

 

Itt a tavasz, és a korlátozások ellenére sajnos a kozmetika tavaszi problémái nem kerülnek el senkit sem. Lelki állapotunk ezeken a tüneteken még inkább ronthatnak, hisz már sokunkat nagyon megviselnek a korlátozások- és ami bent az kint.

„Mit súg a testünk…”

Csak remélni tudjuk mi kozmetikusok is, hogy hamarosan minden visszatér a régi kerékvágásba, és akkor nem lesz akadálya a szakszerű segítségnek. Ismét töltekezhettek testileg és lelkileg is a szépségszalonokban. Nehéz ilyen körülmények közt lelkünket derűs köntösbe öltöztetni, de próbáljunk meg több hangsúlyt fektetni a belső figyelemre. Hallgassuk meg mit súg a testünk, vegyük figyelembe igényeit. A tavasz segítséget nyújt, a táplálkozásban is, hisz hamarosan az évszaknak megfelelő friss tápanyaggal is töltekezhetünk. A tavaszi nagytakarítást épp úgy, ahogyan a lakásban, a testünkben és lelkünkben is elvégezhetjük.

Milyen általános külső elváltozásokkal találkozhatunk a bőrünkön tavasszal, és mi az okozója?

Minden bőrtípus másként reagál az időjárási viszontagságokra. A szeles, esős, néha napos, de még hideg idő kedvezőtlenül hat a bőr hidratációjára, a bőrfelszíni hidrofil lipid állapotára. A bőrfelszíni hidrofil lipid a bőrünket védő külső zsíros réteg mely összetételét és állapotát bonyolult biokémiai folyamatok befolyásolják, fő feladata, hogy megakadályozza a láthatatlan vízleadást és a kórokozók bőrbe jutását. Ha zavar áll fenn és a keratin hidratációja nem megfelelő, felszíni vízhiányos bőrtípus alakulhat ki (ami jelenleg is minden embert érint kit jobban, kit kevésbé) és emiatt a tavaszi időjárás fokozza a bőr gyulladásra való hajlamot.

A hideg, szeles idő ezen az állapoton ilyenkor csak még inkább ront, és a víz és zsírhiányos, illetve a mélyrétegi vízhiányos bőrök is gyulladtá válhatnak, ez a tavaszi bőrgyulladás.

A nap meleg sugarai sokunkat hívogatnak ki a természetbe, így a szeplők is felbukkanhatnak bőrünkön, ha nem fordítunk kellő figyelmet a prevencióra ( megelőzésükre).

 

„Ha nem akarunk napkárosodás általi pigmentfoltokat szerezni…”

Tévhit, hogy csak nyáron kell a fényvédelemmel foglalkozni, ez egész évben kiemelten fontos, tehát épp így igaz pl. a sípályákra is, ahol az UV sugárzás olyan erős, mint nyáron a strandon. Könnyen leéghetünk, ami maradandó foltokkal is meglephet minket.

Ezeknek a foltoknak az eltávolítására sok lehetőség van, azonban a hatékonyabb és drasztikusabb eljárások éppen tavasszal szünetelnek a fényvédelem miatt. Ilyenek például a mikrodermabrázió, hidrodermabrázió, vagy savas hámlasztás.

A lehetséges tavaszi problémák ellenére, mindenkit bíztatok, hogy minél több időt töltsön a szabadban, mert lelkünknek szüksége van a természettel való kapcsolódásra, és bőrünknek, tüdőnknek, szervezetünknek a friss levegőre! Tegyétek ezt tudatosan, odafigyelve a lehetséges külső ártalmak megelőzésére.

„A lelkünknek szüksége van a természettel való kapcsolódásra…”

A lehetséges tavaszi problémák ellenére, mindenkit bíztatok, hogy minél több időt töltsön a szabadban, mert lelkünknek szüksége van a természettel való kapcsolódásra, és bőrünknek, tüdőnknek, szervezetünknek a friss levegőre! Tegyétek ezt tudatosan, odafigyelve a lehetséges külső ártalmak megelőzésére.

rolam1 resized

Mit tehetünk a bőrünkért?

Nem véletlen választottam az Adrienne Feller termékcsaládot, hisz nem csak külsőleg, de belsőleg is is hatnak testre és szellemre egyaránt.

  • Fontos a megfelelő hidratáció
  • Esetleges gyulladásos folyamatok csökkentése
  • Olyan hidratáló krémek alkalmazása, melyek nyugtató hatóanyagokat is tartalmaznak
  • Fényvédelem

 Milyen hatóanyagok lehetnek ezek?

  • A, B, C, D, E, F-vitamint tartalmazó növényi olajok
  • cink-oxid, titán-dioxid, alfa-bizabolol, allantoin, azulén
  • béta-karotin, lipokin

Amit az Adrienne Feller termékcsaládból ajánlok…

A május hónap egyik Kedvenc terméke a Hungarian Spring arcradír, mely valójában a bőr előkészítését hivatott szolgálni, de ennél ez a termék jóval többet tud. Aki már próbálta, pontosan tudja. Hiszen a finom radírozó hatása mellett, ami eltávolítja a bőr elhalt hámrétegét, mélyen hidratálja és regenerálja is a bőrt.

Ásványi anyagokban gazdag magyar termálvízből készült. Megjegyezném, hogy itt érvényesül a termék remineralizáló (ásványokat a bőrbe visszajuttató) hatása, továbbá a benne lévő hársvirág és homokövis kivonatnak köszönhetően a sejtregeneráló hatása.

A benne lévő zsálya és kamilla illóolaj tisztítja, nyugtatja és a balzsamos szuhar pedig csodálatosan szépíti, feszesíti a bőrt. A termékben lévő Pannonessence pedig fizikai hatásán túl, a lélekre is életelixírként hat. Hetente egyszer javasolom alkalmazását.

 

A hónap másik Kedvenc terméke a Rose de Luxe hyaluron szérum. A benne lévő hyaluron sav valójában nem is sav, hanem poliszacharid, nagymolekulájú szénhidrát, amely fellelhető egész testünkben.

A szervezetünkben található hyaluronsav mennyiségének közel 50%-a bőrünkben található. Szerepe, hogy megkösse a sejtek közötti terekben a nedvességet. Ennek köszönhetően a bőrünk rugalmas és feszes marad. Természetesen az ADRIENNE FELLER Rose de Luxe hyaluron szérum még ennél is sokkal többet tud, hiszen benne van a rózsa titokzatos ereje. Így tartalmazza a rózsa harmatát és királynőknek kijáró értékes illóolaját.

Mit tud a rózsa illóolaj? Felszólítja a sejteket a hatékony munkára, ezáltal az anyagcserére, a kommunikációra, serkenti az elasztikus rostok újjáépítését, kibontja bennünk az érzékenységet, nőiességet, szépséget és kifinomultságot. Sőt! A rózsa illóolaj viselőjének védelmet is ad. A radírozás után a bőr igényének megfelelően pár cseppet masszírozzunk be a bőrbe. Ha még erőteljesebb hatást szeretnél elérni, akkor keverd össze a tenyeredben az arcolajoddal, amit használsz és a kettőt együtt masszírozd be a bőrbe. A végeredmény ultra feszes és ragyogó bőr lesz.

Adrienne Feller termekek blog c

Az ADRIENNE FELLER termékek összetevőiknél fogva nem csak szépítik a bőrt, de védelmet is nyújtanak viselőjüknek.”

Kövess Engem

rolam1 resized

Ha a holisztikus szemléletű luxus szépségápolás és professzionális smink elnyerte tetszésed, kövesd munkásságom a közösségi oldalakon is.

Horvath Melitta Pro Certificate Esztetika Make Up
INGLOT sminkverseny oklevel
INGLOT sminkverseny oklevel2